اصلاح رژیم غذایی یکی از مهمترین اساس درمان در مکتب طب سنتی هند، (آیورودا) است. متخصصان این شیوه درمانی، اصلاح الگوی تغذیه و شیوه زندگی را در درمان بسیاری از بیماریهای جسم و ذهن موثر میدانند
صحبت کردن یا تماشای فیلم یا برنامههای تلویزیونی از دیگر فعالیتهایی است که نباید همزمان با مصرف غذا انجام شود. به اعتقاد این درمانگران، تماشای فیلمهای پراسترس، شنیدن اخبار بد یا هیجانانگیز حین خوردن غذا میتواند تاثیرات منفی و مخربی را بر بدن داشته باشد.
براساس دیدگاههای مکتب طب سنتی هندی، نوع غذا و چگونگی مصرف موادغذایی و خوراکیها تاثیر زیادی در ابتلای افراد به بیماری، درمان و همینطور پیشگیری از ابتلا به انواع بیماریها دارد. در این شیوه توصیههایی برای چگونگی اصلاح رژیم و عادتهای غذایی وجود دارد که برخی از آنها را مرور میکنیم.
پیروان این شیوه درمانی در وعدههای غذایی خود از موادغذایی تازه استفاده میکنند. آنها سبزیها و میوهها را تازه و بهصورت آب پز یا خام مصرف میکنند.
درمانگران آیورودا به مردم توصیه میکنند، هرگز غذای یک وعده غذایی را برای وعده دیگر درنظر نگیرند و غذا به مقداری برای یک وعده تهیه کنند که در همان یک وعده مصرف شود. از دیدگاه این گروه، گرم کردن دوباره غذای مانده زمینهساز ابتلا به برخی از بیماریها محسوب میشود.
مصرف موادغذایی کنسرو و فرآوری شده و همینطور استفاده از انواع خوراکیهای منجمد شده در این شیوه درمانی به بیماران و حتی افراد سالم توصیه نمیشود، زیرا این موادغذایی با نگهدارندهها و مواد شیمیایی که دارند برای بدن مضرند.
در این مکتب، درمانگران مردم را از نوشیدن انواع نوشابههای گازدار و آب بسیار سرد منع میکنند.
درمانگران طب آیورودا انجام تمرینهای ورزشی و نرمش بلافاصله قبل یا بعد از وعده غذایی را نامناسب میدانند.
نظرات شما عزیزان: